Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Κοίμηση εκλεκτού συναδέλφου Γεωργίου Αλεξανδρή. Ψήφισμα Συλλόγου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο Αγρίνιο, σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2009 και ημέρα Πέμπτη, στο γραφείο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα της κοιμήσεως του Γεωργίου Αλεξανδρή, εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος Πρωτοψάλτου και ανέφερε ότι ο μεταστάς ήταν άριστος γνώστης της Εκκλησιαστικής Μουσικής. Διακόνησε με ιερό ζήλο την Τέχνη του Ιερού Δαμασκηνού, την οποία δίδασκε με υποδειγματικό τρόπο αφήνοντας πίσω του σημαντικό και αξιόλογο έργο.
Ο κυρ Γιώργος Αλεξανδρής, μία από τις κορυφαίες ιεροψαλτικές μορφές της τοπικής μας Εκκλησίας, υπήρξε μαθητής του μεγάλου Διδασκάλου και Πρωτοψάλτου, αειμνήστου Θεοδοσίου Γεωργιάδου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή γιατί συναναστραφήκαμε μαζί του και μας μετέφερε την αγάπη και τη βαθιά του γνώση για την Ψαλτική Τέχνη.
Το Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά από εισήγηση του Προέδρου του, εκφράζοντας τη θλίψη του και τον πόνο του για την κοίμηση του Γεωργίου Αλεξανδρή, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και να αναγνώσει το παρόν ψήφισμα ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Αγγελής.
2. Το όνομα του εκλιπόντος Πρωτοψάλτου να καταχωρηθεί στα Δίπτυχα των κεκοιμημένων συναδέλφων του Συλλόγου, για να μνημονεύεται στην ετήσια Θεία Λειτουργία του Συλλόγου.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στον διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.
4. Αντίγραφο του παρόντος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ευχόμαστε, τέλος, ο Αναστάς Κύριός μας να αξιώσει τον αείμνηστο Γεώργιο Αλεξανδρή της Ουρανίου Του Βασιλείας και να παρηγορεί τους οικείους του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: