Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Κοίμηση συναδέλφου ιεροψάλτου Χρήστου Ρούσση

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο Αγρίνιο, σήμερα 21 Μαρτίου 2009 και ημέρα Πέμπτη, στο γραφείο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα της κοιμήσεως του Χρήστου Ρούσση, μέλους του Συλλόγου μας.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξήρε το ιεροψαλτικό ήθος του εκλιπόντος και ανέφερε ότι ο μεταστάς ήταν εμπειρικός ψάλτης, αλλά η συνεχής παρουσία του στο αναλόγιο με υποδειγματικό πνεύμα μαθητείας τον κατέστησε ικανότατο ψάλτη. Διακόνησε με ιερό ζήλο την Τέχνη του Ιερού Δαμασκηνού, μέχρι τέλους και με υποδειγματικό τρόπο, παρά τα κινητικά προβλήματα που είχε, αφήνοντας πίσω του παράδειγμα προς μίμηση. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που συναναστραφήκαμε μαζί του και μας μετέφερε την αγάπη και την βαθιά του εμπειρία για την Ψαλτική Τέχνη
Το Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά από εισήγηση του Προέδρου του, εκφράζοντας τη θλίψη του και τον πόνο του για την κοίμηση του Χρήστου Ρούσση, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα.
2. Το όνομα του εκλιπόντος Ιεροψάλτου να καταχωρηθεί στα Δίπτυχα των κεκοιμημένων συναδέλφων του Συλλόγου, για να μνημονεύεται στην ετήσια Θεία Λειτουργία του Συλλόγου.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στον διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.
4. Αντίγραφο του παρόντος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ευχόμαστε, τέλος, ο Αναστάς Κύριός μας να αξιώσει τον αείμνηστο Χρήστο Ρούσση της Ουρανίου Του Βασιλείας και να παρηγορεί τους οικείους του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: