Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Τι έγραψε μερίδα του τοπικού τύπου για την εκδήλωση

Εφημερίδα «Παναιτωλική» Τετάρτης 13 Μαΐου 2009 (αριθ. Φυλλ. 11076) πρωτοσέλιδο και σελ.6

Με εξαιρετική επιτυχία η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών στο Αγρίνιο.

Mια σημαντική και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου στο πλαίσιο των εορτών προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου. Την εκδήλωση αυτή συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής».
Συμμετείχαν ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Το Ενδόφωνον» από τα Ιωάννινα υπό την διεύθυνση του κ. Σπυρίδωνος Υφαντή, Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας – Πρωτοψάλτου, χορός ψαλλόντων του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας με χοράρχη τον πρόεδρο αυτού κ. Χρήστο Μουσελίμη, καθηγητή Φυσικών Επιστημών – Βυζαντινής Μουσικής, και ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» από την Αθήνα υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη, Πρωτοψάλτου και Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης.
Παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ύμνους της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, ύμνους από την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου και άλλα βυζαντινά μέλη, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και επευφημίες από τους εκατοντάδες φιλόμουσους συμπολίτες μας, και όχι μόνο, που κατέκλεισαν το Παπαστράτειο Μέγαρο.
Την εκδήλωση αυτή, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου «Στέλιος Τσιτσιμελής» κ. Κων/να Κατσαρή και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» κ. Χρήστος Μουσελίμης, ενώ την παρουσίαση έκανε ο κ. Νεκτάριος Θάνος, Θεολόγος – Πρωτοψάλτης.
Η Συνάντηση αυτή έκλεισε με απονομή τιμητικών παπύρων και άλλων δώρων στους χοράρχες και την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/να Κατσαρή. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις, εξέχουσας καλλιτεχνικής σημασίας, τιμούν τους φορείς που τις οργανώνουν, τους ανθρώπους που τις αγκαλιάζουν και τον τόπο μας γενικότερα. Αξίζει να επαναληφθούν και να καθιερωθούν.
Ένα μεγάλο μπράβο στην Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/να Κατσαρή, στο δραστήριο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας "Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος" με έδρα την πόλη του Αγρινίου και σε όσους κοπίασαν για να απολαύσουμε αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα. Η "Παναιτωλική" αισθάνεται μεγάλη χαρά που συνεργάστηκε και συνεργάζεται με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών για την πρόοδό του καθώς και την προαγωγή της Ψαλτικής Τέχνης και την επίλυση διαφόρων θεμάτων που απασχολούν του Ιεροψάλτες του Νομού μας.

Εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων» Τετάρτης 13 Μαΐου 2009 (αριθ. Φυλλ. 306), σελ.32

Με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση των βυζαντινών χορωδιών στο Αγρίνιο.

Με πανθομολογούμενη επιτυχία στέφθηκε η «Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών» που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου. Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν από κοινού το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου.
Συμμετείχαν με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» από την Αθήνα υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη, Πρωτοψάλτου και Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης, ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Το Ενδόφωνον» από τα Ιωάννινα υπό την διεύθυνση του κ. Σπυρίδωνος Υφαντή, Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας – Πρωτοψάλτου και χορός ψαλλόντων του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας με χοράρχη τον πρόεδρο αυτού κ. Χρήστο Μουσελίμη, καθηγητού Φυσικών Επιστημών – Βυζαντινής Μουσικής, οι οποίοι μαζί με τις εκλεκτές χορωδίες τους κατέθεσαν το μεράκι και το ταλέντο τους αφήνοντας στην μνήμη μας ένα άκουσμα ξεχωριστό και μοναδικό αποσπώντας πλήθος χειροκροτημάτων από τους φιλόμουσους που κατέκλεισαν το Παπαστράτειο Μέγαρο.
Η «Π» συγχαίρει θερμά την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και Αντιδήμαρχο Αγρινίου κυρία Κωνσταντίνα Κατσαρή η οποία όπως πληροφορηθήκαμε αγκάλιασε κυριολεκτικά την προσπάθεια αυτή, τους καλλικέλαδους χοράρχες, τους χορωδούς με τις εξαίσιες φωνές και όλους τους συντελεστές για την χαρά και την εμπειρία που μας χάρισαν.
Αξίζουν τέλος και πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου για το πολύ σημαντικό και αθόρυβο έργο που συντελούν από την ημέρα της εκλογής τους. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για νέους στην πλειονότητά τους που ανιδιοτελώς και με ζήλο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται και γιατί όχι να καθιερωθούν ως θεσμοί.

Εφημερίδα «Συνείδηση» Σαββάτου 9 Μαΐου 2009 (από την ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδος – Πατήστε εδώ)

Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου

Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών

Στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών που συνδιοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ψαλμοί από τους Συλλόγους: Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «ΤΟ ΕΝΔΟΦΩΝΟΝ» εξ Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας & Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Υφαντή, ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» εξ Αθηνών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου & Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης κ. Κων/νου Αγγελίδη και Χορός ψαλλόντων του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» υπό την διεύθυνση του προέδρου αυτού κ. Χρήστου Μουσελίμη, καθηγητού Φυσικών Επιστημών – Βυζαντινής Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: