Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο και στο Θέρμο.


Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα,και τη συμμετοχή χιλάδων πιστών, εόρτασε χθές και σήμερα, η Τοπική μας Εκκλησία την ιερά μνήμη του Προστάτη Αγίου Της, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ, στο ομώνυμο Μοναστήρι του, στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.Την Κυριακή 23 Αυγούστου, παραμονή της Εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πατρός ΙΩΗΛ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πατρός ΙΕΡΟΘΕΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατρός ΚΟΣΜΑ.Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου το πρωί, εψάλη ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Κοσμά και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πατέρας ΙΩΗΛ-ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο-και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Παροναξίας πατέρας ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ και ο άγων τα σεπτά του ονομαστήρια, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατέρας ΚΟΣΜΑΣ .
Το απόγευμα και ώρα 6.30μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Δήμητρίου Θέρμου εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Παροναξίας πατρός ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ και στις 7.10μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού εις τας κεντρικάς οδούς της κωμοπόλεως του Θέρμου με κατάληξη την κεντρική πλατεία Θέρμου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας πατέρας ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ευλόγησε τους άρτους και την πλειάδα των ευλαβών πιστών. Η πομπή με την ιερα εικόνα του Αγίου μας, κατέληξε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ο,τι τις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια, δυο χοροί ιεροψαλτών υπό τη Διεύθυνση των αξίων πρωτοψαλτών κ.κ Διονυσίου Θανασούλη και Κωνσταντίνου Καμζέλα και Κων/νου Λανάρα.Να σημειώσουμε τέλος ο,τι την Ιερά Πανήγυρη της Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κάλυψαν σε ζωντανή σύνδεση ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο εορτάζων σήμερα Ραδιοφωνικός Σταθμός μας.

Η χάρις και η Ευλογία του Προστάτη Αγίου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού "είη μετά πάντων ημών". ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΛΦΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Πηγή: http://patrokosmas1063fm.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: