Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Με την καθιερωμένη επισημότητα και τη δέουσα ιεροπρέπεια εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μονή Παναγίας Λυκουρίσσης Σουτεράς
Με τη δέουσα ιεροπρέπεια και επισημότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Λυκουρίσσης Σκουτεράς του Δήμου Παναιτωλικού την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 30 & 31 Αυγούστου. Η συμμετοχή του κόσμου, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, ήταν πολυάριθμη.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, παραμονή της Εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου κηρύγματος υπό του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Παύλου Ντανά. Την ακολουθία του Εσπερινού παρακολούθησε και ο υφυπουργός υγείας κ. Μάριος Σαλμάς.

Το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου, εψάλη ο Όρθρος της εορτής και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. κ. ΚΟΣΜΑ.
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι εξής επίσημοι: ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Ευθύμιος Σώκος, ο Δήμαρχος Παναιτωλικού κ. Δημήτριος Γιαννοκώστας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Θάνος Μωραΐτης και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αγρινίου, κ. Νεκτάριος Παπαθανασίου και κ. Σωτήριος Πρεβεζιάνος, ο ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Λιούλιος καθώς και ιεροψάλτες από την ευρύτερη περιοχή υπό την διεύθυνση του προέδρου του Συλλόγου μας κ. Χρήστου Μουσελίμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: