Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Χαιρετισμός Προέδρου κ. Χρήστου Μουσελίμη

Χαιρετισμός κ. Χρήστου Μουσελίμη, προέδρου Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου, στη Α΄Επιμορφωτική Ημερίδα Ιεροψαλτών με θέμα «Ιεροψάλτης & Αναλόγιο», το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας στο Αγρίνιο.


Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ
Σεβαστοί πατέρες
Ελλογιμώτατοι & Πανοσιολογιώτατοι κύριοι εισηγητές
Ελλογιμώτατοι κύριοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές
Αγαπητοί συνάδελφοι
Κυρίες και κύριοι.


«Δεῦτε φιλοθεάμονες, πλῆθος τῶν μουσικῶν τε ὕδωρ ἀντλησατ’ ἐκ πηγῆς, κορέσθητε ἀφθόνως».


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλίας & Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου, του Ιστορικού αυτού Συλλόγου που εφέτος συμπληρώνει 30 έτη διακονίας και προσφοράς στην τοπική μας Εκκλησία και Κοινωνία, σας καλοσορίζω στην Α΄ Επιμορφωτική Ημερίδα Ιεροψαλτών με θέμα «Ιεροψάλτης και Αναλόγιο»!

Δοξάζουμε τον Τριαδικό μας Θεό που ευδόκησε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Πρωταρχικός στόχος της παρούσας Διοικήσεως του Συλλόγου μας είναι η συνεχής επιμόρφωση των Ιεροψαλτών στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιείται και η ημερίδα αυτή. Με τη βοήθεια των εκλεκτών μας εισηγητών θα προσπαθήσουμε να εντρυφήσουμε περισσότερο στο διακόνημα του Ιεροψάλτη, να κατανοήσουμε καλύτερα τη θέση του μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, να πληροφορηθούμε για τη στάση του επάνω στο Ιερό Αναλόγιο, αλλά και να ακούσουμε θέματα που αφορούν τον περαιτέρω μουσικό καταρτισμό μας.

Η σύναξη αυτή είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Δάσκαλό μας, Γεράσιμο Πρεβεζιάνο, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και Προέδρου του Συλλόγου μας. Πριν δύο μέρες συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του. Δεν υπάρχει ημέρα από τότε που να μην έχουμε στη σκέψη μας και να μη φέρνουμε στη μνήμη μας τον αγαπημένο μας δάσκαλο Γεράσιμο. Εμείς που από μικρά παιδιά ήμασταν μαζί του, κρεμόμασταν κυριολεκτικά από τα χείλη του και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσουμε το μάθημά του. Η εντυπωσιακή μεταδοτικότητά του στους νέους, η αστείρευτη, απροϋπόθετη και έμπρακτη αγάπη προς όλους ήταν από τις βασικές αρετές του.
«…Μάθε παιδάκι, διδάσκαλός μου, που με μαθαίνει τα μουσικά είναι ο πλάστης όλου του κόσμου η εύνοιά του η πατρική…». Αυτό μας χάραξες βαθιά στην καρδιά μας με το ψάλσιμό σου, το ήθος σου, την απλότητά σου, την όλη σου πορεία… Μεσίτευε στον Κύριο, τώρα που είσαι κοντά του, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες Του και στις προσδοκίες σου και να απολαύσουμε και εμείς όταν έρθει εκείνη η ώρα των Επουρανίων Αγαθών. Αιωνία σου η μνήμη!

Επιθυμώ αυτήν την πάντερπνη ώρα να πολλαπλασιάσω τη χαρά και την ευφροσύνη όλων μας με την έκφραση των ευχαριστιών προς όλους όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην πραγματοποίηση της ημερίδος αυτής.

Εν πρώτοις μνημονεύουμε και ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας π. Κοσμά, που αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό την πρότασή μας και έθεσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως την διοργάνωση της ημερίδος. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μας να του ευχηθούμε, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως αυτές τις ημέρες 4 ετών από τη εκλογή και την χειροτονία του εις επίσκοπον, τα έτη του να είναι πολλά και ευλογημένα και η ποιμαντορία του να καταστεί πολύκαρπη και καλλίκαρπη.

Ευχαριστίες πολλές εκφράζονται και προς όλους τους ελλογιμωτάτους εισηγητές, κληρικούς τε και λαϊκούς, οι οποίοι μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους και μας δίνουν ιδιαίτερη χαρά.
Ευσεβάστως στρέφεται ο νους μου αυτή την ώρα στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος με μία ιδιαίτερη επιστολή του ευλογεί και χαιρετίζει τη συνάντησή μας αυτή. Τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύ του αγάπη στο Σύλλογό μας.

Αξιοχρέως πάλι θέλω να μνημονεύσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Β΄, ο οποίος επίσης ευλογεί και χαιρετίζει την εκδήλωσή μας αυτή δια ιδιαιτέρας επιστολής. Του εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες.


Ευχαριστούμε θερμά και όλους εσάς που μας τιμάτε και μας στηρίζετε με την παρουσία σας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για την ιδιαίτερη αρρωγή και βοήθεια που προσέφεραν, εκφράζονται προς όλους τους συμπράκτες και ειδικότερα:

-Τον κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας
-Τον κ. Στέφανο Δήμο, προϊστάμενο του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αιτωλ/νίας.
-Την Βιομηχανική & εμπορική εταιρεία Agrino – ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.
-Τον κ. Νεκτάριο Ζαρκανίτη, την κα Μαρία Βουλδή, τον κ. Ζήση Δημόπουλο, και τον κ. Ελευθέριο Σακκά.
-Τέλος, τα ΜΜΕ της πόλεώς μας και όχι μόνο που στάθηκαν χορηγοί επικοινωνίας.

Πριν κλείσω τον χαιρετισμό μου καλώ τον γεν. γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Κουτσούκη να λάβει το λόγο και να αναγνώσει τους χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: