Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΚΟΙΜΗΣΗ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΗ


Δημοσιεύουμε το ψήφισμα του Συλλόγου μας, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου ιεροψάλτη κ. Δημητρίου Καντάνη, παλαίου μέλους του Συλλόγου μας. Ο κ. Τάκης υπήρξε ένας καλός εμπειρικός ψάλτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βοηθούσε το αριστερό αναλόγιο του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Αξίζει να ειπωθεί ότι διετέλεσε και λαμπαδάριος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για 3 χρόνια περίπου στο παρελθόν.  
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!!!ΨΗΦΙΣΜΑΣτο Αγρίνιο, σήμερα 9 Μαΐου 2011 και ημέρα Δευτέρα, στο γραφείο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα της κοιμήσεως του κ. Δημητρίου Καντάνη, παλαιού μέλους του Συλλόγου μας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκιάφης εξήρε το ιεροψαλτικό ήθος του εκλιπόντος και ανέφερε ότι ο μεταστάς ήταν ένας ιεροψάλτης με εμπειρία και αγάπη για την τέχνη του Ιερού Δαμασκηνού. Διακόνησε με ιερό ζήλο και μεγάλη προσήλωση το αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Είναι αξιομίμητη η προσφορά του στο ναό τόσο από την θέση του νεωκόρου όσο και από τη θέση του ιερού ψαλτηρίου το οποίο εξυπηρετούσε με μεγάλη προθυμία όταν του ζητούνταν. Ακόμη και προς την δύση της επίγειας ζωής του συνέχιζε να πλαισιώνει το αριστερό αναλόγιο στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που τον γνωρίσαμε και γοητευτήκαμε από την καλλιφωνία του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά από εισήγηση του προέδρου του, εκφράζοντας τη θλίψη του και τον πόνο του για την κοίμηση του κ. Δημητρίου Καντάνη, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα.
2. Το όνομα του εκλιπόντος Ιεροψάλτου να καταχωρηθεί στα Δίπτυχα των κεκοιμημένων συναδέλφων του Συλλόγου, για να μνημονεύεται στην ετήσια Θεία Λειτουργία του Συλλόγου
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

4. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Ευχόμαστε, τέλος, ο Αναστάς Κύριός μας να αξιώσει τον αείμνηστο Δημήτριο Καντάνη της Ουρανίου Του Βασιλείας και να παρηγορεί τους οικείους του.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια: