Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

φωτογραφίες από κοπή βασιλόπιτας
KOΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ «ΑΝΘΙΜΟΣ Ο ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ», ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στις 12:ΟΟ μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου, ο σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», με έδρα την πόλη του Αγρινίου. Η εκδήλωση άνοιξε με την ακολουθία της Βασιλόπιττας που τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά και κατά την διάρκεια της οποίας έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου μας. Μετά το πέρας της ακολουθίας ειπώθηκαν ευχές για το νέο έτος και μερικές σκέψεις για το ιερό αναλόγιο, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Κοσμά. Χαρακτηριστικά ανέφερε: « Πως οι ιεροψάλτες είναι οι κατώτεροι κληρικοί. Είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας στο λειτουργικό έργο της Εκκλησίας μας» Και σε άλλο σημείο τόνισε : «Όλοι οι ιεροψάλτες οφείλουν να κρατήσουν το αναλόγιο ψηλά. Η ιερή υμνωδία να καταστεί το μέσο της πνευματικής αγαλλίασης όλων των πιστών.»
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου μας κ. Ιωάννης Γκιάφης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε άπαντες για την εκεί παρουσία τους, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αν και το 2013 ανατέλλει μέσα σε μια ομίχλη δυσκολιών, έρχεται και ξεπροβάλλει σαν μια ηλιαχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσπαθεί να διαπεράσει το νέφος των καρδιών μας και να αναγεννήσει μέσα μας τον Ήλιο της Δικαιοσύνης.» Και πριν κατακλείσει τον χαιρετισμό του, τόνισε: ‘‘Ο κάθε ιεροψάλτης υπηρετεί και διακονεί ένα υψηλό εκκλησιαστικό αγαθό, αυτό το της ψαλτικής τέχνης. Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω μια κραυγή ελπίδας και προσμονής για το νέο έτος. Ας μην εγκαταλείψουμε τις ιεροψαλτικές επάλξεις, αλλά με περισσή προσφορά και αγάπη να ενισχύσουμε το ιερό αναλόγιο και κατ’ επέκταση την Εκκλησία μας Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλειος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Σπυρίδων Παπαθανασίου.
Την λιτή και σεμνή εκδήλωση έκλεισε ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του συλλόγου μας κ. Ιωάννης Κουσαρίδας, ο οποίος έκανε ορισμένες ανακοινώσεις για τρέχοντα θέματα του συλλόγου μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους ιεροψάλτες της χώρας μας, το νέο έτος 2013 να είναι ένας χρόνος πνευματικής δημιουργίας και περισσότερης προσφοράς στο ιερό αναλόγιο. Έτη πολλά, ευλογημένα, χαριτωμένα και καρποφόρα σε όλους. Και του χρόνου!!!Εκ του Δ.Σ. του συλλόγου

  


(φώτο: Ιωάννης Κουσαρίδας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλή χρονιά να έχουμε! Καλές οι φωτογραφίες, ευχαριστούμε.