Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

φωτογραφίες από εκδήλωση ιεροψαλτών Μεσολογγίου

Εξαιρετική επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση στο Αιτωλικό, κατά την οποία έψαλλε επίκαιρους ύμνους η χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών Αιτωλοακαρνανίας "αρχιδιάκονος Άνθιμος" με έδρα την ιερά πόλη του Μεσολογγίου. Στην αρχή έγινε Προσευχή από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά ενώ η πολυμελής χορωδία του Συλλόγου έψαλε το Απολυτίκιο του Ναού.

Ακολούθησε η ομιλία του Ιατρού – Θεολόγου κ. Παντελή Λεονάρδου ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα, την προσφορά και τη θυσία του μεγάλου εκείνου Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ο οποίος κήρυττε Χριστό και Ελλάδα και τελικά υπέστη τον δι’ απαγχονισμού φριχτό θάνατο.
Εν συνεχεια η χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου & Μουσικοδιδασκάλου κ. Γιάννη Δακαλάκη απέδωσε μουσικά μέλη από την ακολουθία της Εορτής του Αγίου Κοσμά.

Αμέσως μετά ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. κ. Επιφάνιος Καραγεώργος αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού και στο μήνυμα που κάθε χρόνο εκπέμπεται από την φτωχική φάτνη στην οποία σπαργανώθηκε ο Σωτήρας του Κόσμου.
Η χορωδία του Συλλόγου απέδωσε στη συνέχεια μουσικά μέλη από τη γιορτή των Χριστουγέννων με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στον κόσμο που κατέκλυσε τον Ι. Ναό.
  Στο τέλος της εκδήλωσης και με απόφαση του Συλλόγου τιμήθηκαν οι συνταξιούχοι Ιεροψάλτες του Αιτωλικού κ. Πέτρος Καλογήρου και Διονύσιος Κόντας για την πολυετή τους προσφορά στα Ιερά αναλόγια υπηρετώντας την εκκλησία και συνεχίζοντας τη μεγάλη μουσική μας παράδοση. Για την προσφορά τους μίλησε σχετικά ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης κ. Γιάννης Δακαλάκης, ευχόμενος σ’ αυτούς υγιεία και μακροημέρευση.
 Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της θαυμάσιας μουσικοθρησκευτικής εκδήλωσης, ευχόμενος όπως το Θείο Βρέφος φωτίσει τις καρδιές όλων μέσα στη δύνη των δύσκολων καιρών που περνάει η χώρα αλλά και ο κόσμος ολόκληρος.
Υ.Γ. Περισσότερο υλικό θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: