Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

δελτίο τύπου, φωτογραφίες

Με τη βοήθεια του Θεού και την ευχή του επισκόπου μας, ο σύλλογος ιεροψαλτών Αιτωλοακαρνανίας <Άνθιμος ο αρχιδιάκονος> με έδρα το Αγρίνιο οργάνωσε επιτυχώς συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής το απόγευμα της Κυριακής 26ης Ιουνίου 2016 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.
Τους ψαλλομένους ύμνους σχολίαζε με ενάργεια ο θεολόγος (τέως λυκειάρχης) κ. Σπυρίδων Λαπατάς, ενώ την χορωδία του συλλόγου αποτελούμενη από 35 ιεροψάλτες διηύθυνε ο κ. Χρήστος Βουλδής, πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Θωμά Αγρινίου.
Στο τέλος του μουσικού προγράμματος ο πρόεδρος του συλλόγου ιεροψαλτών κ. Λεωνίδας Γαρουφαλής ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συναυλίας. Στη συνέχεια ανεφέρθη στον τιμώμενο πρωτοψάλτη κ. Θωμά Μωραΐτη, τονίζοντας το ήθος του στο αναλόγιο, την σοβαρότητά του κατά την ψαλμώδηση των ύμνων και την ανάγνωση των λατρευτικών κειμένων, την καλή του διάθεση προς τους ιεροψάλτες και μαθητές της βυζαντινής μουσικής, την διαρκή και ποιοτική του παρουσία στα δρώμενα του συλλόγου, όπου συχνά διετέλεσε μέλος του δ.σ. και πρόεδρος αυτού.
Μετά την απονομή του δώρου, ο κ. Θωμάς Μωραΐτης ευχαρίστησε με την διακρίνουσα αυτόν σεμνοπρέπεια και μετριοφροσύνη, τονίζοντας ότι απλώς έκανε το καθήκον του όσο καλύτερα μπορούσε και ότι αισθάνεται ευτυχής που είχε την ευλογία του Θεού στη ζωή του.
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή της ευγνωμοσύνης και τη σημασία της στην πνευματική ζωή, απέδωσε τα εύσημα στον σύλλογο ιεροψαλτών για την πρωτοβουλία κι ευχήθηκε να γίνονται πάντα τέτοιες εκδηλώσεις, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας προς το πρόσωπο του κ. Θωμά Μωραΐτη για την ουσιαστική προσφορά του στο ιερό αναλόγιο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 10 κληρικοί, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νικόλαος Γκρίζης, η τέως γενική επιθεωρήτρια μέσης εκπαιδεύσεως κ. Ουρανία Λανάρα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, πολλοί ιεροψάλτες και φιλόμουσοι χριστιανοί.
Να σημειώσουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός βιντεοσκόπησε ολόκληρη τη συναυλία και θα την προβάλει προσεχώς. Οι φωτογραφίες είναι του εκλεκτού φίλου κ. Μιχαήλ Νίνογλου, τον οποίο ευχαριστούμε εγκαρδίως.

 














Δεν υπάρχουν σχόλια: