Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

φωτογραφίες από κοπή βασιλόπιττας

Μέσα στο εόρτιο κλίμα των ημερών έγινε σήμερα Κυριακή 15-1-2017 στο πνευματικό κέντρο της Ευαγγελίστριας στο Αγρίνιο η σύναξη του συλλόγου ιεροψαλτών Αιτωλοακαρνανίας <Άνθιμος ο αρχιδιάκονος> {που εκπροσωπεί τους ψάλτες της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου} για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας. 
Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. π. Αναστάσιο Καντάνη. Παρευρέθησαν επίσης οι ιερείς της ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κων/νος Καντάνης και π. Γεώργιος Παππάς, αντιπροσωπεία του δ.σ. του παραρτήματος ΠΕΘ και περί τους 60 ιεροψάλτες και φιλόμουσους (μέλη του συλλόγου). Οι ύμνοι εψάλησαν χορωδιακώς. 
Στο τέλος ο σεβασμιώτατος ανεφέρθη δι' ολίγων στη σοβαρότητα του ιεροψαλτικού διακονήματος, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε την αρετή της ομοψυχίας ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία των ιεροψαλτών. Το φλουρί έτυχε στον μουσικολογιώτατο π. Γεώργιο Παππά και αντιστοιχούσε σε μουσικό βιβλίο.
Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι του εκλεκτού φίλου και μέλους του συλλόγου Μιχάλη Νίνογλου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: