Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

εορτή Αγίου Αντωνίου

του Σωκράτη Ψιλλιά {ιεροψάλτου - θεολόγου} 

 Την ιερά και πανσεβάσμια μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αντωνίου του καθηγητού της ερήμου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ναός που βρίσκεται στο Αγρίνιο, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών.
Αφ΄εσπέρας τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Πολλοί ιερείς από την περιοχή τίμησαν την πανήγυρη. 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, οποίος αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες του Μεγάλου Αντωνίου έναντι του αρχεκάκκου διαβόλου πάντα με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού. Αναφέρθηκε επίσης ο Σεβασμιώυατος με πρακτικά παραδείγματα στον δικό μας διαρκή πνευματικό αγώνα αλλά και στα θαύματα τα οποία επιτελούνται με την επίκληση και τη δύναμη του Σταυρού.
O πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Καρόπουλος, καθώς και ο λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Γκιάφης πλαισιούμενοι από ομάδα ιεροψαλτών της πόλεως του Αγρινίου απέδωσαν τους ύμνους της εορτής. Την δε πρωία της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του πανοσολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Καραγεώργου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στην ομιλία του ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος τόνισε τον αληθινό δρόμο της θεώσεως όπως μας τον κατέδειξαν με τη ζωή τους ο Μέγας Αντώνιος αλλά και ο Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων.
Τα εύσημα ανήκουν στους εφημερίους του Ναού. Τον αιδεσιμότατο π. Σπυρίδωνα Μαμασούλα και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Λεωνίδα Παναγιωτόπουλο καθώς και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως αλλά και την φιλοξενία τους.
Φωτογραφίες ανηρτήθησαν εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: