Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΟΜΣΙΕ, πιστοποίηση UNESCO


Το διήμερο 21 και 22 Φεβρουαρίου ε.έ. γιορτάζουμε την εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με δυο μεγάλα γεγονότα: 
·       Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 18:30, σε Επίσημη Τελετή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα) η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη θα επιδώσει στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ως ανώτατο εκπρόσωπο της εν Ελλάδι Ιεροψαλτικής Κοινότητας, το Διεθνές Πιστοποιητικό της UNESCO.
Θα συμμετάσχουν οι ΧΟΡΩΔΙΕΣ του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, με Χοράρχη τον κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα,  του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θηβών με Χοράρχη τον κ. Αντώνη Τσαρουχά και ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος με Χοράρχη τον κ. Φώτη Κετσετζή.
Θα τιμήσουμε τους Χοράρχες κ. Καλαμπάκα και Κετσετζή για την συμπλήρωση 50 χρόνων ευδόκιμης υπηρεσίας στα αναλόγια, τα σχολεία και την πολιτιστική ζωή του τόπου.
Την εκδήλωση υποστηρίζει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και θα παραστεί ο πολυσέβαστος Άγιος Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία του.

·       Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ο Γέροντας Εφραίμ θα τελέσει Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνος διακονησάντων την Ψαλτική, κεκοιμημένων Διδασκάλων, Χοραρχών, Πρωτοψαλτών, Λαμπαδαρίων, Μελοποιών και των ευγενών ευεργετών αυτής.
Σας προσκαλούμε να ψάλλουμε όλοι μαζί, "καρδιακά", όπως αξίζει στους κεκοιμημένους δασκάλους και προκατόχους μας συγκροτώντας δύο μεγάλους χορούς ψαλτών με επικεφαλής τους τιμωμένους συναδέλφους μας.
Ακολούθως θα μεταβούμε στο Αρχονταρίκι του ναού, όπου πάρουμε πρωινό με τον Γέροντα, ο οποίος θα μας απευθύνει λόγους πνευματικούς και ψυχωφελείς που έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη…
Το μεσημέρι θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Αγίου Καθηγουμένου στην Λέσχη Αξιωματικών Σχολής Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής. Ειδικά μισθωμένα Λεωφορεία θα μας μεταφέρουν εκεί, όπου θα συνεχίσουμε την συζήτηση μας με τον Γέροντα και… στο τέλος ίσως του πούμε και λίγα ψαλτοτράγουδα
Μείνετε συντονισμένοι με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος και παρακολουθείστε τις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών από τη Σελίδα μας στο Facebook.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ…
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Της ΟΜΣΙΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: