Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

χειροτονία Χρήστου Παλούμπα εις διάκονο

Χθες Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27-3-2022 στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης ο οικείος επίσκοπος κ. Ιουστίνος χειροτόνησε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τον αγαπητό φίλο ιεροψάλτη Χρήστο Παλούμπα, μετονομάζοντάς τον σε Κύριλλο.  

Γεμίσαμε χαρά με την ιερατική του σταδιοδρομηση! Πρόκειται για ένα μέλος της ιεροψαλτικής μας οικογένειας, ο οποίος προσέφερε "εαυτόν" τόσο στο ιερό αναλόγιο της Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου ως αναγνώστης και δομέστικος, όσο και στον σύλλογό μας από την θέση του γενικού γραμματέως κατά την τριετία 2018-2021. Κατέβαλε προσπάθειες όπως διατηρηθεί άσβεστη η "τοπική ιεροψαλτική" λαμπάδα του συλλόγου μας. Μαζί με τη λειτουργική ζωή αγάπησε και αγαπάει και την πατρώα μας μουσική παράδοση. Άνθρωπος με εκκλησιαστικό ήθος και ορθόδοξο φρόνημα, ειρηνικός και ουσιαστικός!

Ευχόμαστε ταπεινά ο πατήρ Κύριλλος να ευαρεστήσει "Θεώ και ανθρώποις" κι από την νέα θέση, αυτή του ιεροδιακόνου! Η διακονία του μέσα στην Εκκλησία μας να είναι ανέφελη και πολύκαρπη! Ο Κύριος να τον ενδυναμώνει ώστε να "άρει " τον σταυρό της Ιερωσύνης με επίγνωση, αυταπάρνηση και ζήλο. Να τον παρακαλέσουμε μην μας ξεχνά πλέον στο Ιερό Θυσιαστήριο!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: