Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε το Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγ. Φανουρίου Νεαπόλεως στη μνήμη του!








Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα, εόρτασε στις 27 και 28 Αυγούστου η Εκκλησία μας την ιερά μνήμη του ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου στον Δήμο Νεαπόλεως. Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, παραμονή της Εορτής, και ώρα 7, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. κ. ΚΟΣΜΑ ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο.

Το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου, εψάλη ο Όρθρος της εορτής του Αγίου και στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Το απόγευμα και ώρα 7 στο Ιερό Εξωκκλήσιο εψάλη ο μεθέορτος εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις Ιερές Ακολουθίες έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό τη Διεύθυνση του προέδρου του Συλλόγου μας κ. Χρήστου Μουσελίμη και του ιεροψάλτη κ. Κων/νου Μπορμπότσιαλου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το Ιερό Εξωκκλήσι του Αγίου Φανουρίου Νεαπόλεως ανακαινίσθηκε πρόσφατα εξολοκλήρου από τους δωρητές του και αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και τον Νομό γενικότερα καθ’ ότι δεν υπάρχει άλλη Εκκλησία στον Νομό επ’ ονόματι του Αγίου Φανουρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ιερό Εξωκκλήσι του Αγίου Φανουρίου μπορείτε να απευθύνεστε στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως, οικονόμο π. Δημήτριο Πατσιαλό (τηλ. του Ι. Ναού: 2641091269).

Η χάρις και η Ευλογία του ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ "είη μετά πάντων ημών". ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: