Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ




Μόλις πρόσφατα (2010) κυκλοφόρησε από το Μουσικό εκδοτικό οίκο «ΜΥΡΙΠΝΟΟΝ» του κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλου στο Αίγιο το «ΧΕΡΟΥΒΙΚΑΡΙΟΝ».


Πρόκειται για μια σύγχρονη, καλαίσθητη, δίχρωμη έκδοση, άκρως επιμεμελημένη και η οποία περιέχει 154 επιλεγμένους χερουβικούς ύμνους, κλασσικά διαχρονικά μαθήματα, αλλά και συνθέσεις παλαιών και νέων διδασκάλων, κατανεμημένους κατ’ ήχον. Επίσης, στο βιβλίο περιέχονται και 13 άλλα μαθήματα, τα οποία ψάλλονται στη θέση του χερουβικού ύμνου όπως: «Νυν αι Δυνάμεις…», «Του Δείπνου σου του μυστικού…» και «Σιγησάτω πάσα σάρξ βροτεία…».

Ο εκδοτικός οίκος του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου και Χοράρχου κ. Φ. Θεοδωρακόπουλου, καίτοι πρόσφατος, τα πρώτα δείγματα, από τα βιβλία που κυκλοφόρησε, φανερώνουν τον υψηλό και φιλόδοξο στόχο, τον οποίο έθεσε ο εκδότης με την προσπάθειά του αυτή. Όλα τα βιβλία περιέχουν μαθήματα κλασσικά, παλαιά και νέα, υψηλής αισθητικής αξίας, στην άρτια, εννοείται, εκτέλεσή τους από κάθε άποψη.

Για το λόγο αυτό εκφράζω τα θερμά και εγκάρδια συγχαρητήριά μου προ τον φιλοπονότατον, Μουσικολογιώτατον κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλον για το σπουδαίο αυτό εκδοτικό επίτευγμα.

Στο άρτι εκδοθέν «ΧΕΡΟΥΒΙΚΑΡΙΟΝ» θα συναντήσει ο συνάδελφος ιεροψάλτης μεγάλη ποικιλία χερουβικών ύμνων, παλαιών κλασσικών, αλλά και συνθέσεις νέων γνωστών και αναγνωρισμένων Μουσικοδιδασκάλων και Πρωτοψαλτών. Έτσι, έχει την ευχέρεια, με το πολύτιμο αυτό βιβλίο πάνω στο αναλόγιό του, να ποικίλει την ψαλμωδία του, εις τρόπον ώστε και ο ίδιος να μην επαναλαμβάνεται, αλλά και το εκκλησίασμα να απολαμβάνει νέα ακούσματα σοβαρών και παραδοσιακών πάντοτε μαθημάτων.

Έχω τη στέρεη και μακριά από κάθε προσωποληψία, άποψη, πως το βιβλίο αυτό θα παραμείνει ως μνημειώδες εκδοτικό επίτευγμα και θα αποτελεί πλούτο ανεκτίμητο για όλους, όσων θα κοσμεί τη μουσική τους βιβλιοθήκη και που ασχολούνται καλλιτεχνικά και υπεύθυνα με τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική.

Με ευγνώμονα αισθήματα και ολόψυχα συγχαρητήρια προς τον εκδότη για το έργο αυτό,

Διατελώ μετά τιμής

Μιχαήλ Οικονόμου

Φιλόλογος – Θεολόγος

Λαμπαδάριος Ιερού Ναού

Αγίου Κων/νου Αγρινίου



Αγρίνιο, 10 – 7 – 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: