Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

κοίμηση Γέροντος Θωμά

Εκοιμήθη το Σάββατο 27/8/2016 (ν.η.) ο καλλιφωνότατος Γέρων Θωμάς Μικραγιαννανίτης, ιερομόναχος στη Μικρά Αγία Άννα του Άθωνα. Ένας παραδοσιακός ψάλτης, ο οποίος με τη συνοδεία του (Θωμάδες) ελάμπρυνε τις πανηγύρεις στο Άγιον Όρος.  Όλοι οι διάκονοι των αναλογίων σίγουρα οφείλουμε χάριτες στον κεκοιμημένο γέροντα!

Εις μνήμην του αναδημοσιεύουμε το εξής περιστατικό:

Μια μέρα ο γέροντας Θωμάς, επισκέφθηκε τον Όσιο Πορφύριο στο κελλάκι του στο Μήλεσι, για να πάρει την εύχη καθώς επέστρεφε από την Αθήνα για το Άγιον Όρος.
Μόλις ο μακαριστός γέροντας Θωμάς εισήλθε στο κελί του Οσίου και του είπε ποιος είναι, ο Γέροντας του είπε με την χαρακτηριστική φωνή που τον διέκρινε πάντα: "Έχω χίλιες αρρώστιες μωρέ Θωμά, και μόνο που άκουσα την φωνή ενός αγιορείτη μου φύγανε όλες..."
Να αναφερθεί πως ο γέροντας Θωμάς μετά την συνάντηση ανέφερε το περιστατικό σε ένα πνευματικό του παιδί, τονίζοντας πως "τόσο πολύ αγαπούσε το Περιβόλι της Παναγίας και τους πατέρες του Αγίου Όρους ο Γέροντας, που μόνο και την φωνή ενός αγιορείτη άκουσε έγινε καλά."
Ο μακαριστός Γέροντας Θωμάς είχε μεγάλη αγάπη στον Όσιο Πορφύριο, και πάντα μιλούσε με θαυμασμό για την προσωπικότητα και τα χαρίσματά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: