Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

εορτή Αγίου Μηνά 2017

Στην πόλη του Αγρινίου και συγκεκριμένα στα όρια της ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, κοντά στις κεραίες υπάρχει όχι κανένας μεγαλοπρεπής Ναός, ούτε κάποιο γραφικό εξωκκλήσι αλλά ένα απλό προσκυνητάρι το οποίο τιμάται στη μνήμη του Αγίου Μηνά. Το προσκυνητάρι αυτό ανοικοδομήθηκε με δαπάνες ευσεβών ενοριτών οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή του παλαιού Χαλκιοπούλου Βάλτου και μετοίκησαν στην πόλη του Αγρινίου.

Αφ εσπέρας τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου π. Βασίλειο Κακούρη και π. Δημήτριο Αντωνίου. 
Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου και συνταξιούχος γυμνασιάρχης κ. Μιχαήλ Οικονόμου, θεολόγος-φιλόλογος μαζί με τον β΄ δομέστικο του ναού κ. Ιωάννη Τσιλίδη, απόστρατο δικαστικό. 
Τον δε θείο λόγο κήρυξε ο λαϊκός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σωκράτης Ψιλιάς, ο οποίος με αφετηρία αυτή την ιερή αγανάκτηση που ο Άγιος εξέφρασε εναντίον των ασεβών διαταγμάτων κάλεσε τους πιστούς με πνευματικό τρόπο να αντισταθούν στα όσα εκτός της πίστεως μας έρχονται και εφαρμόζονται.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΨΙΛΙΑΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: