Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Άγιος Νείλος 2022 (βίντεο & φωτογραφίες)

 Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Νείλου του μυροβλύτη στην ομώνυμη Καλύβη του Αγρινίου, που ανήγειρε η ευλάβεια της οικογένειας Ρούμελη.

Αρκετοί φιλακόλουθοι χριστιανοί έσπευσαν στις ακολουθίες να προσκυνήσουν τον Άγιο, να προσευχηθούν, να λάβουν την θεία Χάρη.

Τον εσπερινό ετέλεσε ο πατήρ Δημήτριος Αντωνίου, ενώ στα αναλόγια έψαλλαν οι Ανδρέας Αγγελής, Κων/νος Παππάς, Χαράλαμπος Τάγκας, Γεώργιος Ρούτσης, Πέτρος Καραγιάννης, Ιωάννης Τσιλίδης, Κωνσταντίνος Νάκος.

Το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου έγινε ο όρθρος και η θεία λειτουργία από τους ιερείς Αθανάσιο Καμζέλα, Γεώργιο Τηγάνη, Θεόδωρο Κτίστη. Τους ύμνους απέδωσαν οι: Γεώργιος Μπενέτσης, Αλέκος Δούγιος, Χαράλαμπος Τάγκας, Κωνσταντίνος Λανάρας, Παναγιώτης Καμζέλας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο θεολόγος - τέως λυκειάρχης κ. Ιωάννης Κωστάκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους ιεροψάλτες Δημήτριο και Ιωάννη Ρούμελη (και όλη την οικογένεια) που μάς προσφέρει τέτοιες ευλογημένες στιγμές μέσα στο κατανυκτικό χώρο του ιερού ναού Αγίου Νείλου και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στα Σφυρέικα Αγρινίου (πάνω από το αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου).





Δεν υπάρχουν σχόλια: