Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

αιωνία η μνήμη του Ευάγγελου Μποτσέτου

 ΕΞΕΔΗΜΗΣΕΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ. ΜΠΟΤΣΕΤΟΣ

 Με εύλογη συγκίνηση και αίσθημα χαρμολύπης εψάλη την Παρασκευή 17-06-2022 στις 18:00 το απόγευμα στον περικαλλή Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Παραβόλας η κηδεία του αειμνήστου Πρωτοψάλτου και Υμνογράφου Ευάγγελου Χ. Μποτσέτου, ο οποίος υπηρέτησε με πίστη και ευσυνειδησία την σημαντική αυτή ενορία για περίπου εβδομήντα συναπτά έτη σε αγαστή συνεργασία με τους αξίους διαδοχικά εφημερίους, μακαριστούς πλέον, π. Γεώργιον Παπαπαναγιώτου και π. Κωνσταντίνον Τσούφη, στη συνέχεια δε, επί σαρανταοκτώ έτη, με τον πολυσέβαστο π. Αριστείδη Αντωνιάδη.

Ο Ευάγγελος Χ. Μποτσέτος, ο οποίος, κατά την ογδονταπεντάχρονη ζωή του επί της γης, διακρίθηκε για το αναλλοίωτο και σπουδαίο βυζαντινό ύφος της μουσικής του συγκρότησης και ερμηνείας, όπως και για το ακμαίο Ορθόδοξο ήθος του, έτυχε της καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης, αφιερώνοντας τον εαυτό του εις δόξαν του Τριαδικού Θεού και εις την υπηρεσία του Χριστεπωνύμου πληρώματος, το οποίο παρά τις αναπάντεχα κακές καιρικές συνθήκες, πριν και κατά την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας, προσήλθε στον Ιερό Ναό για τον τελευταίο ασπασμό του σεπτού σκηνώματός του.

Στην Εξόδιο Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Άννας του Αγίου Όρους, π. Νεκτάριος Γ. Μπάδας, αναδεκτός του μεταστάντος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Αστακού, π. Ιερόθεος Κοκόσης και πλήθος Ιερέων. Τιμητικά έψαλαν, εκτός των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ.κ. Χρυσοβαλάντη Μήτσου και Ηλία Αντωνιάδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αγρινίου κ. Λεωνίδας Γαρουφαλής, καθώς και οι Ιεροψάλτες Κωνσταντίνος Μουτάφης, αναδεκτός του κεκοιμημένου, Ανδρέας Αγγελής, Νικόλαος Παππάς, Επαμεινώνδας Γιαννακάς και Κωνσταντίνος Μπαλατσιάς. Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε με έντονη συγκίνηση ο πρώην Δήμαρχος του τέως Δήμου Παραβόλας, κ. Βασίλειος Καπέρδας, ταπεινός, όπως είπε, μαθητής του αειμνήστου Ευάγγελου, αλλά και στενός φίλος και συνεργάτης, ο οποίος περιέγραψε με πιστότητα την προσωπικότητα και το έργο του εις Κύριον εκδιμήσαντος ευλαβούς Ιεροψάλτου.

Η ταφή της σορού έγινε στο Παλαιό Κοιμητήριο, στο Κάστρο της Παραβόλας, πλάι στην Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, την οποία ο Ευάγγελος Μποτσέτος πολλαπλώς και διά βίου εξύμνησε με δέος και πίστη.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: