Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

χριστουγεννιάτικες συναυλίες [ρεπορτάζ]

 Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας η χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών <Άνθιμος ο  Αρχιδιάκονος> με έδρα την πόλη του Αγρινίου πραγματοποίησε δύο θαυμάσιες εμφανίσεις, όπου έψαλλε χριστουγεννιάτικους ύμνους. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον ικανό χοράρχη κ. Ανδρέα Αγγελή [πρωτοψάλτη - μουσικοδιδάσκαλο], καθώς και στους 30 συναδέλφους (μεγαλύτερους και μικρότερους). Όλοι με προθυμία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κοπίασαν στις πρόβες, ώστε να προκύψει άριστο αποτέλεσμα. Επίσης εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Φώτιο Μάλαινο (θεολόγο - φιλόλογο - λυκειάρχη), ο οποίος ανέλυσε με εμβρίθεια τα νοήματα των ύμνων.

Η πρώτη παρουσίαση ήταν στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Για το νόημα της δεσποτικής εορτής μίλησε κατατοπιστικά ο αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την χορωδία μας, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας απέδωσαν τραγούδια και ποιήματα. Στο τέλος της εκδήλωσης ο προϊστάμενος του ιερού ναού αρχιμ. Χρυσόστομος Κελεπούρης και οι συνεργάτες του δεξιώθηκαν την χορωδία μας. Είμαστε ευγνώμονες.




Η δεύτερη εκδήλωση με παρουσία του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23η Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Μετά τους βυζαντινούς ύμνους από την χορωδία μας, οι καθηγητές και μαθητές της σχολής βυζαντινής μουσικής Αγρινίου <Δαυίδ ο ψαλμωδός> υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μήτσου τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Την συναυλία έκλεισε με θερμά λόγια ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος απένειμε τα πτυχία και διπλώματα στους αποφοιτήσαντες μαθητές (Ιούνιος 2022).




Δεν υπάρχουν σχόλια: