Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

μνημόσυνο - ομιλία - εκδρομή

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 τελούμε την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία μετά μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων ιεροψαλτών στο Ιερό Ησυχαστήριο των αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Παναιτωλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Την λατρευτική μας αυτή εκδήλωση τελούμε μαζί με το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και τον Σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους.

Ο Όρθρος θα αρχίσει ώρα 7.00 π.μ. . Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου θα προσφερθεί καφές και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην αίθουσα του Ησυχαστηρίου με θέμα: «Βία, η σύγχρονη λερναία ύδρα». Ομιλητής θα είναι ο κ. Λάζαρος Σιάντης, κλινικός ψυχολόγος και επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του νομού Πέλλας "ΟΡΑΜΑ". 

Την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τους ανωτέρω φορείς, θα πραγματοποιήσουμε απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή σε  λατρευτικούς χώρους του νομού Άρτας. Το πρόγραμμα έχει, ως εξής:

 2.30 μ.μ. : Αναχώρηση με λεωφορείο από το χώρο όπισθεν του καταστήματος  JUMBO (παλαιό ΚΤΕΛ).

4.00 μ.μ. : Άφιξη στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Άρτας (επιβλητικό βυζαντινό μνημείο που κτίστηκε το 1250 μ.Χ. περίπου από τον δεσπότη της Ηπείρου Μιχαήλ Β΄ Κομνηνό Δούκα και την σύζυγό του αγία Θεοδώρα, βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου), ξενάγηση, τέλεση παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, επικοινωνία με τις μοναχές της Ιεράς Μονής. Ακολούθως προσκύνημα στον Ιερό Ναό του αγίου Μαξίμου του Γραικού και στον Ιερό Ναό της πολιούχου της Άρτας αγίας Θεοδώρας. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Άρτας.

9.30 μ.μ. περίπου: Επιστροφή στο Αγρίνιο.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 €.

Δηλώσεις συμμετοχής, το ταχύτερο δυνατόν, στα μέλη του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: